logo
NL | FR | EN
 
 

Someone Els Today

De kern van de groep bestaat uit Piet Haven (zang en basgitaar), Raph Van Goubergen (piano en zang), Pieter Dedoncker (drums) en Andries Baele (viool en zang). Bij gelegenheid kunnen we ook rekenen op bijkomende muzikanten: Els Artois (zang), Michel Kuijken (gitaar), Eva Tulkens (zang) en Mariske Broeckmeyer (zang). Wij combineren graag vocale en instrumentale jazz en pop op eigenzinnige wijze.

Het repertoire is een mengeling van jazzstandards (Tania Maria, John Coltrane, Charlie Parker, Thelonius Monk, Clifford Brown, Horace Silver, Miles Davis, Cole Porter, Richard Rodgers & Lorenz Hart, Oliver Nelson, Antonio Carlos Jobim, Guy Raiff, …), soul/pop/rock nummers (Tori Amos, Prince, Sting, Phil Collins, Bonnie Raitt, Nirvana,…), en eigen nummers (Andries Baele, Raph Van Goubergen, Piet Haven, Pieter Dedoncker).

En als het enigszins kan vraagt de groep ook graag een bijkomende solist. Didier “Migou” Beyney (drums), Jan De Haas (drums), Pascal Mathieu (gitaar), Stef Peire (gitaar), Guy Hennaut (trompet), Ann Artois (zang), Elodie Carels (zang), Guy Raiff (gitaar), Carl Haven (percussie), Joe Higham (sax), Fabrice Alleman (sax), Roel De Ruyter (gitaar), Bob Van Vaerenbergh (drums), Joke Boon (piano), Tom Mahieu (sax) en Zohra Aït-Fath (zang) waren allen al “special guest” op onze concerten en/of studiosessies. En natuurlijk hoopt de groep nog genoeg gelegenheden te krijgen om aan deze lijst nog veel namen te mogen toevoegen.

Someone Els Yesterday

Duo

De groep ontstond oorspronkelijk als duo, Els Artois aan de zang en Raphaël Van Goubergen op piano, in 1996. Zoals bij zoveel andere groepen begon het allemaal “zomaar”, voor één welbepaalde opdracht: het muzikaal opluisteren van een vernissage. Van de ene vernissage kwam de andere, dan een verjaardagsfeest, een huwelijksreceptie, een caféoptreden … en het klikte.

Trio, Quartet, Quintet …

In 1999 vroegen ze Piet Haven ter versterking op de bas. Met de komst van zangeres Eva Tulkens, in 2005, werd het repertoire geheroriënteerd naar 3-stemmige “vocal harmony”. In 2007 kwam Pieter Dedoncker het geheel ondersteunen met zijn drums. Zangeres Mariske Broeckmeyer verving Els tijdelijk van 2009 tot 2011. In 2010 werd ook violist en veelzijdige muzikant Andries Baele bij het project betrokken.

MASALA

Bye Bye Girls. Hello Boys!

In de marge van Someone Els, creëerden de jongens - Piet, Raph, Pieter en Andries - een “All Boys Band”, een nieuwe klank met eigen composities: de groep MASALA was geboren.