logo
NL | FR | EN
 
 
BACK

Piet Haven (°1966)

Op 14-jarige leeftijd nam Piet Haven zijn eerste gitaar ter hand. Vooral de kleinkunst kon deze jonge autodidact bekoren. Naast zijn eigen werk ontpopte hij zich tot singer-songwriter voor diverse totaal- en schoolspektakels. Twee jaar later geraakte hij hierdoor verzeild bij het Haachtse schoolrockbandje 4’ TOO LATE. Ook hier nam hij het leeuwendeel van de songteksten en de muziek voor zijn rekening. Later besloot hij zich toe te leggen op het synthesizerwerk en ontdekte hij de kracht van zijn stem.

Zoals bij vele jonge bands het geval is, moesten ook deze jongens hun muziek opzij zetten voor het echte beroepsleven. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en amper 1 jaar later, we schrijven 1991, stond Piet alweer op de planken met BRASSO GITANO om de vierstemmige zang van de band te versterken. Bij deze groep maakte hij kennis met de geneugten van de basgitaar die, omwille van de akoestische look van de groep, al gauw werd vervangen door de fretloze versie. Ook bij dit instrument was Piet zijn eigen leermeester.

In 1994 werd Piet gevraagd door DL99, wat staat voor ‘DELAY 99’, een coverband die oorspronkelijk uitsluitend uit Sabena personeel bestond. In deze band, waar hij zowel zang, klavierwerk als bas verzorgde, leerde hij Els Artois kennen en via Els ook Raphaël Van Goubergen. Hij werd door hen uitgenodigd bij de groep die SOMEONE ELS werd gedoopt. Door het genre van deze nieuwe groep werd Piet verplicht om muziek te leren lezen, zodat hij de jazzpartituren kon ontcijferen. Sinds het ontstaan van SOMEONE ELS is Raph niet alleen een compagnon, maar ook een goede leermeester voor Piet. Tijdens hun muzikale escapades wagen ze zich al eens aan een compositie. Wordt vast en zeker vervolgd!

Andere muzikale projecten van Piet zijn KIFKIF, waar hij sinds 2002 als zanger en bassist fungeert en bands als ATTIC TRAFFIC, WILSELE ALL STARS, …