logo
NL | FR | EN
 
 
BACK

Karen (1986°)

Karen Van Humbeeck begon haar muzikale carrière aan de Muziekacademie van Oud-Heverlee toen ze 11 was. Ze leerde er naast de algemene kneepjes van het vak ook hoe ze een piano en contrabas in het gareel moest houden.

De muziek kreeg haar steeds meer in haar greep en na vier jaar Algemeen Secundair Onderwijs hield Karen het voor bekeken en volgde ze haar hart naar het Leuvense Lemmensinstituut. Na de derde graad Kunsthumaniora en het eerste jaar klassieke zang, vond Karen helemaal haar draai in de bacheloropleiding jazz. Twee jaar later verlegde ze haar grenzen naar de gelijknamige en stevig gereputeerde jazzafdeling van het Antwerpse Conservatorium.

Naast haar eigen scholing gaf Karen ook les in de creatieve kinderateliers van Mozaïek in Bertem. De kinderen konden er twee jaar lang genieten van Karen’s onderricht in zang, piano, koor, ensemble en algemene muziekvorming. Eerder al was haar stempel ook terug te vinden in WIEBE, meespeeltheaters voor kinderen, waar ze niet alleen zang en dans verzorgde, maar ook cd’s inzong.

In haar eigen groep, WOLFLAND, kan Karen volledig haar creatieve ei kwijt met het schrijven én brengen van muziek. Dat laatste doet ze ook als lead- en backing zangeres bij de funkgroep BARBAPAPAS.