logo
NL | FR | EN
 
 
BACK

Eva (°1986)

Als 6-jarige uk startte Eva Tulkens haar muzikale carrière met pianolessen in een schooltje in Steenokkerzeel. Enkele jaren later had ze haar diploma notenleer op zak en schakelde ze over naar de muziekschool van Kampenhout. Hier werden haar pianoskills onder handen genomen door Raphaël van Goubergen, die haar begeleidde tot Eva 21 werd. In die periode volgde ze eveneens 5 jaar vioollessen bij Nancy Frans en 3 jaar Algemene Muziek Vorming aan dezelfde school.

Tijdens de zomer van 2005 kreeg Eva de kans om als backing-zangeres mee te werken aan een project van Thomas Molineaux, waarbij haar prestaties op een demo geregistreerd werden. Van het één kwam het ander en ze ontpopte zich als één van de enthousiaste zangeressen van Thomas’ Rockabilly-groep THE ROCKETEERS.

Eva’s interesse voor zang, in het bijzonder binnen het ruime jazzgenre, kent zijn oorsprong in de uitgebreide cd-collectie van haar vader en werd aangemoedigd door pianoleraar Raph. In 2006 besloot ze deel te nemen aan het toelatingsexamen voor het conservatorium in Brussel. Haar voorbereiding bestond uit zanglessen bij Caroline Asaert, niet toevallig ook leerkracht aan de Kampenhoutse muziekschool. Raph, die slechts enkele deuren verder zijn muzieklessen doceert, was onder de indruk van haar stemgeluid en vroeg haar enkele sessies bij SOMEONE ELS mee te zingen. Na een uitgebreide kennismaking met de groep en haar leden, besloten deze laatsten een plaatsje voor Eva te voorzien in de band.

In Brussel volgde Eva aan het Conservatorium een jaar zanglessen binnen de afdeling jazz en lichte muziek, onder meer bij David Linx. Sinds 2007 volgt ze de jazzopleiding aan het Conservatorium van Antwerpen en hoopt het hiermee nog ver te kunnen schoppen.